Afsluiting

28 juli

 

Laatste bericht!

Als altijd is het weer voorbij gevlogen. Die eerste weken gaan altijd erg langzaam maar de laatste week vliegt voorbij. Alles proberen af te ronden zodat de mannen door kunnen bouwen zonder al te veel fouten, laatste cadeautjes uitdelen en vooral veel afscheid nemen. Vooral onze bouwers vinden het lastig dat ik wegga. Ze hebben me hard nodig, maar sommige zien ook in dat dit de enige manier is dat ze het zelf leren. Luke en Nick hebben belooft dat ze een oogje in het zeil houden en alle vragen door communiceren. Kortom dat moet helemaal goed komen!

Bouw Assembly Hall

Misschien niet zo relevant voor de stichting maar wel enorm belangrijk voor mij persoonlijk waren de zakelijke besprekingen in de laatste dagen. Afgelopen vrijdag was de grote afspraak dan eindelijk daar. Na 3 uur wachten op de nationale boerderijdag (ministers aanwezig en directies van alle grote boerderijen in Kenia) was het dan eindelijk zover mijn bespreking met de directeur van ADC (Architectural Development Corporation). In 5 minuten tijd heb ik hem alles uitgelegd en vroeg hij mij een kostenberekening te sturen voor één van zijn boerderijen. Grappig genoeg heeft hij MWM Architectuur (prive bedrijf van Michiel) gevraagd Japata ADC uit te werken (de buren van Bob en Bea). Hopelijk kan ik jullie volgende week berichten dat ik mij namens mijn bedrijf in ga zetten voor overheidsboerderijen in Kenia. Ongeveer hetzelfde wat ik de afgelopen 4 jaar voor Bob en Bea heb gedaan!

Gisteren had ik nog wat laatste besprekingen met Sophie (Desece) en Leah (Japata ADC). Tussendoor komt er een man aan mijn tafel staan, hij vraagt of ik Michael de architect van Mt Elgon ben. Verbaasd zeg ik ja, en verteld hij me dat hij de ingenieur van de bisschop van Kitale is. Ze hebben gisteren avond nog een vergadering over Mt Elgon gehad waar mijn ontwerp voor de kerk is voorgedragen. De bisschop was schijnbaar onder de indruk en heeft goedkeuring gegeven voor de verdere ontwikkeling van het ontwerp! Daarbij wist hij te melden dat 3 november de eerste schop de grond in zal gaan, dus zal volgend jaar rond deze tijd mijn eerste kerk gebouwd zijn. Ik kan jullie moeilijk uitleggen hoe gigantisch belangrijk dat voor me is. Het is voor mij de grootst mogelijke beloning voor de afgelopen 4 jaar.

Als altijd moet ik even een aantal mensen noemen die achter de schermen een enorme steun voor me zijn tijdens mijn reizen (volgorde is at rondom 😉 ): Pascale, Maaike, Beata, Tom (vanuit Argentinië), Leonie, Maciej (visualisaties) Bob en Bea. Daarbij moet ik Ad even in het bijzonder bedanken voor zijn ondersteuning die deze reis mogelijk heeft gemaakt. Met als bijzondere afsluiting mijn gedachten die altijd uitgaan naar mijn ouders, lieve zussen, zwagers, neefjes en nichtje!

Namens Back2Africa, Elimu Mount Elgon en de Mt Elgon Trust bedank ik jullie allemaal voor jullie interesse in deze reis. Het was misschien wat kort maar er zullen nog vele reizen volgen, hopelijk met jullie interesse en steun.

Warme groet vanuit een koude Nairobi,
Michiel
Kwamé Koko Kalonzo Wekesa (aka voorzitter Back2Africa)

1 thought on “Afsluiting

  1. I see your site needs some fresh & unique content.
    Writing manually is time consuming, there is tool for this
    task. Just search in gogle for – ferdeck’s unlimited content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *