Bouw

Verantwoordelijke: ir. Michiel Smits
Beroep: Architect & Stedenbouwkundige, Docent Architectuur AVANS University of Applied Science.
Bedrijf: Eigenaar MWM Architectuur
Actief in ontwikkelingswerk sinds: 02-2004
Totaal gerealiseerde projecten: 19

Back2Africa
In 2007 had Back2Africa zijn eerste bouwproject in de binnenlanden van Ghana (Tornu). Hierbij hebben we zelf het ontwerp geleverd in samenwerking met de partner stichting (Midogo), het project gefinancierd en hebben we gedurende 3 maanden het project zelf gebouwd. Tijdens dit eerste project kwamen we erachter dat veel kleine lokaal opererende stichtingen vaak hun doelen niet weten te bereiken.

Dit veelal door het ontbreken van expertise in de opstart, lokale bouwtechnieken en nazorg van bouwprojecten in ontwikkelingslanden. Om niet weer zelf een stichting met als doel lokale bouwprojecten te realiseren, hebben we ervoor gekozen om andere stichtingen te gaan ondersteunen.

Wat de bouwafdeling van Back2africa voor Stichtingen en Organisaties kan betekenen
Visualisatie
Veel stichtingen worstelen om geld binnen te krijgen voor hun projecten. Veelal door het ontbreken van een goede visualisatie van het te bereiken doel. Wij bieden stichtingen visualisaties (voorlopige ontwerpen) aan om hun doelen te concretiseren en ze hun doelen bij sponsoren te communiceren.

Ontwerp
Wij hebben zowel scholen, weeshuizen, huizen als hele woonwijken ontworpen. Hierdoor rijkt onze expertise van keukenkast tot een masterplan van 200 woningen. Mede door deze brede focus kunnen we kleinere en middelgrote stichtingen adviseren in het beste ontwerp. Op aanvraag kunnen we het project tot op bouwtechnische niveau (voorzien van geprinte bouwtekeningen) uitwerken.

Bouwproject begeleiding
Voor stichtingen die hulp nodig hebben tijdens de bouw van hun project bied Back2Africa de unieke optie om een bouwcoördinator te sturen. Hiermee kunnen stichtingen gegarandeerd zijn van een succesvol lokaal bouwproject. Belangrijke kanttekening is dat wij voor een periode van maximaal 3 maanden in kunnen worden gezet en dat alle gemaakt kosten door de zendende stichting worden gedekt. Denk hierbij aan een vliegticket, kost en inwoning.

Nazorg advies
Sommige stichtingen hebben een bouwproject wat maar niet afkomt, of wat maar niet wil lopen.
Door onze jarenlange ervaring in ontwikkelingslanden kunnen we vaak goedkope simpele oplossingen aandragen om een project weer op de rails te krijgen.

Procedure en aanvragen
Back2Africa heeft een jaarlijks limiet van 10 bouwprojecten. Waarvan er twee lokaal begeleid kunnen worden. Per aanvraag wordt er bekeken of de stichting aansluit bij de uitgangspunten van Back2Africa. Stuur uw aanvraag naar: en we zullen deze zo spoedig mogelijk behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *