Contact

1 thought on “Contact

 1. Hallo Back2Africa,

  Wat een mooie visie hebben jullie op ontwikkelingssamenwerking.
  Daar sluit ik mij graag bij aan.
  Zonder geld kunnen we veel bijdrage in ontwikkelingsamenwerking. Jullie zijn daar een goed voorbeeld van. Super!

  Omdat onze website momenteel door vervelende omstandigheden offline is, stuur ik jullie deze uitgebreide mail. Momenteel wordt door 2 vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuwe en actievere website zodat wij beter en sneller aan onze achterban en ge￯nteresseerde ons werk, dat we allemaal als vrijwilliger doen, kunnen laten zien.

  Mijn naam is Sandra Mooij. Als vijwilliger heb ik me jaren ingezet voor Be-More ( vrijwilligerswerk voor volwassenen) en samen met een groep enthousiaste vrijwilligers hebben we vanuit Be More in 2011 Worlmapping ( jongerenexpeditie onder begeleiding) in Afrika, Azie en inmiddels Zuid-Amerka) opgezet. Ik ben in 2007 en in 2008 in Zuid-Afrika bij 2 verschillende projecten als vrijwilliger aan de slag gegaan. In 2010 ben ik met man, zoon van 16 en dochter van 12 naar Uganda gereisd en hebben daar meegewerkt bij verschillende projecten van Be More.
  In februari 2012 ben ik samen met mijn zoon ( inmiddels 18 geworden) 4 weken bij een project van Be More in Ethiopie als vrijwilliger geweest. Daarna ben ik in mei 2012 alleen teruggegaan naar Ethiopie en heb een aantal kleine lokale organisaties in Hawassa (270 km ten zuiden van Addis Abeba) bezocht. Mijn hart heb ik hier verloren aan jonge mensen die in hun eigen opgerichte locale NGO’s het leven van de meest kwetsbare mensen in hun omgeving willen verbeteren. Deze jonge mensen zijn mijn vertrouwen en mijn inzet hier in Nederland meer dan waard en daarom wil ik hen daar waar nodig blijven ondersteunen.

  In augustus 2012 heb ik samen met een Nederlandse jonge meid van destijds 21jaar Stichting MammaSan opgezet. Lieke Raes is haar naam en zij heeft al veel van ontwikkelingsamenwerking mogen zien. Zij is oa met edukans, Ex-change en Be More in India, Kenya, Ghana, Uganda en Ethiopie geweest. Verschillende mensen in onze omgeving geloven in ons, onze missie, de kleine NGO’s en in de lokale bevolking in ontwikkelingslanden. Sommige steken hun tijd en energie dan ook graag in MammaSan. Ons bestuur staat nu momenteel uit 5 mensen en 8 vrijwilligers. 3 bestuursleden werken of hebben in het onderwijs gewerkt.

  Onze missie: welzijn verbeteren van mensen in ontwikkelingslanden en hier in Nederland.

  Visie: door het delen van kennis, tijd, middelen, talenten en ons netwerk. Dit doen we vanuit liefde voor elk mens in deze wereld.

  Waarom in ontwikkelingslanden: ieder mens heeft een overlevingsdrang en heeft hiervoor eten, drinken, kleding, een plek om weersomstandigheden te weerstaan en om je veilig te voelen, (gezondheids)zorg en liefde nodig. Aan sommige van deze zaken ontbreekt het nogal eens in dit soort landen.

  Waarom hier in Nederland: wij zien de ontevredenheid groeien in Nederland en de dankbaarheid voor wat er wel nog allemaal is, laat vaak te wensen over. Kunnen we hierin verschil maken in Nederland dan komt dit vlgs ons ten goede aan het welzijn van mensen hier in Nederland. Door mensen te laten zien maar vooral ervaren dat mensen in ontwikkelingslanden tevreden en dankbaar zijnen genieten van het leven ondanks hun levensomstandigheden die in de westerse ogen vaak erbarmelijk zijn.

  Jongeren ( tussen de 10 en 18 jaar) in Nederland is ←←n van onze doelgroepen. Zelf heb ik meermalen mogen ervaren dat ze erg ge￯nteresseerd zijn in mijn werk in Afrika en vragen wat zij kunnen doen om mee te helpen. Uit persoonlijke ervaring weet dat mijn eigen kinderen ( nu 16 en 19 jaar) een andere kijk op leven en welzijn hebben ontwikkeld na hun verblijf in Afrika ( respectieve 2 en 3 keer). Zij waarderen mijn inzet voor Stichting MammaSan dan ook en begrijpen dat ik regelmatig een paar weken de zorg voor hen inruil om in Ethiopi→ aan de slag te gaan met de locale organisaties ( en overheid) om daar een duurzame verbetering te bereiken voor het welzijn van de meest kwetsbare mensen in hun samenleving, zoals straatkinderen, mensen met HIV/AIDS, weeskinderen, moeders van heel arme families en geestelijk/ lichamelijk gehandicapten.

  Jullie schoolproject spreekt mij daarom enorm aan en hierover zou ik graag een keer met jullie willen praten. Jullie expertise kunnen wij als Stichting erg goed gebruiken. Wij denken er nl over jongeren in Nederland en Ethiopie met elkaar via digitaal middelen in contact te brengen.
  Misschien kunnen we hieraan zelfs een gezamelijk project koppelen. Maar voorlopig is het nog niet zover omdat we nog in de onderzoeksfase zitten. Op de middelbare school van onze dochter ga ik binnenkort praten met de docent die het tweetalig onderwijs daar co￶rdineert. En in Eindhoven is er een middelbare school die 3 jaar ervaring heeft met contacten tussen hun leerlingen en jongeren in Ethiopie. Degene die dat destijds vanuit Edukans met deze school heeft opgezet is een vriendin van Lieke. Zij wil ons als vrijwilliger helpen bij ons onderzoek in Nederland.

  In Ethiopie zal er ook behoefte aan dit soort van uitwisseling moeten zijn anders heeft het project ons inziens geen kans van slagen. Lieke onze vice voorzitter is voor onderzoek de komende maanden nog aanwezig in Ethiopie en zou dit dan samen met de lokale overheid afdeling onderwijs en onze lokale partner(s) kunnen gaan uitzoeken. Maar dit heeft geen zin als er in Nederland geen draagvlak voor is in het onderwijs.

  Mijn concrete vraag aan jullie:
  Zouden jullie bereidt zijn om jullie expertise op het gebied van jongeren en schoolproject met ons Stichting MammaSan te delen? Zo ja, zouden we dan een afspraak met elkaar kunnen maken?

  Jullie kunnen op onze facebook pagina nog wel het een en ander lezen over onze bezigheden hier in Nederland en uiteraard in Ethiopie.
  https://www.facebook.com/mammasan.nl

  Met lieve groet,

  Sandra Mooij-Smeets
  Stichting MammaSan
  Alm 50
  5172 CW Kaatsheuvel
  Tel: 0416-543327 / 06-53355484
  Email: sandra@mammasan.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *